Vihreä väri voi rauhoittaa, voimaannuttaa ja uudistaa, vahvistaa luovuutta ja auttaa keskittymään. Onneksi me Suomessa pääsemme luonnon vihreyden vaikutuspiiriin aika helposti vaikka omin jaloin. Talvella tummanvihreät havupuut kutsuvat oksiensa alle lumisessa maisemassa, ja aivan kohta vihreys puhkeaa taas puihin ja pensaisiin niin, että melkein tekee mieli laulaa.

Tervetuloa takaisin, viherkasvit

Vihreän vaikutuksen tuominen sisätiloihin sujuu helposti ja luonnollisesti elävien kasvien avulla. Vuosien tauon jälkeen viherkasvit ovat taas huipputrendikkäitä, ja lajeja on tarjolla enemmän kuin koskaan.  Nyt kasvien ilmaa puhdistavat vaikutukset ovat olleet paljon esillä, mutta kasvien esteettistä ja viihtyisyyttä lisäävää vaikutusta ei minusta voi sivuuttaa. Myös kasvien hoitaminen ja niiden kehityksen seuraaminen voi vaikuttaa positiivisesti. Toivottavasti näemme viherkasveja yhä enemmän myös vaikkapa kouluissa, lastentarhoissa, hoitokodeissa ja hotellihuoneissa!

Vihreää sisustusta, vihreät juhlat

Viherkasvien maailmaan kuuluu varsin monimuotoinen kiehtova porukka, josta jokainen voi löytää itselleen sielunkumppanin. Ripusta kasvi amppeliin, aseta laskeutumaan kirjahyllyn päältä, istuta ryhmäksi isoon astiaan tai sijoita muutama samanlainen kasvi ikkunalaudan harkituksi kaunistukseksi. Viherseinä voi olla uuden kodin sydän ja elävä taulu!

Vihreä elementti helpoimmin toteutettuna voi olla vaikkapa vihertyvä oksa tai upea veistoksellinen lehti sopivassa vaasissa. Juhlakoristelu viherkasvien avulla: tässäpä idea, jonka haluaisin päästä konkretisoimaan pian!

Nautitaan vihreän kaikista sävyistä!

Väriauktoriteetti Pantonen Vuoden 2017 väri on Greenery, jonka vihreä on lempeän keväinen. 45 sekunnin introvideon Greeneryn maailmasta pääset katsomaan tästä

Vinkki: Huolella valittu ja tyyliin sopivaan ruukkuun istutettu viherkasvi on hieno tupaantuliaislahja.

Valokuva: Kuvasin juurakkovehkan (Alocasia) lehdet  vastavaloon, jolloin niiden upea rakenne näkyy hauskasti, vai mitä?

Share This