Syntymäpäiväjuhlan paikaksi valittu Ylöjärven vanha pappila loi täydelliset puitteet juhlalle, jota vietettiin perheen ja läheisten ystävien kesken kesäisenä iltapäivänä. Pappilan terassilta on näkymä järvelle ja pihapiiri on rauhallinen, sisätiloissa kauniit vanhat kalusteet ja puuterinen värimaailma sopivat talon tyyliin.

60-vuotisjuhlaansa valmistautuva sankaritar toivoi ruokatarjoilun sijasta kahvitarjoilua ja koristeluun  kukkia, muuten hän antoi suunnittelulle vapaat kädet. Tarjoilut ja koristelut olivat lahja äidiltä ja sisarelta – tässä idea, jota kannattaa hyödyntää!

Juhlakoristeluiden vihreä lanka oli kukkiva

Isoimman pöydän koristeen tein asiakkaan omaan vanhaan posliinikulhoon. Suloinen korallinvärinen pioni on juuri avautumaisillaan seuranaan ruusuja, hortensiaa, lankaköynnöstä, eucalyptusta ja tarhaleukoijia.

 

 

Floraalisia koristeita suunnitellessani huomioin juhlatilan tyylin lisäksi vuodenajan. Aikuisen naisen juhlassa puutarhamainen kukkarunsaus oli minusta paikallaan. Halusin kertoa kukilla myös jotain juhlien sankarista. Siniset kukat symboloivat hänen poikiaan, vaaleanpunaiset ruusut tyttäriä. Oranssit sävyt kertovat elämänilosta ja vahvuudesta, tummimmat neilikat eletyn elämän haastavammista hetkistä. Karhunvatukat symboloivat kypsää viisautta ja herkkä lankaköynnös on keveimmistä kevein, mutta ei murru vähästä.

Kuva: Minna Neva

 

Kahvipöydän elämyksiä suulle ja silmille

Kuva: Minna Neva

Kahvitarjoiluko arkipäiväistä? Näissä juhlissa tarjottiin kahvin tai teen kanssa mm. savupeuralla täytettyjä croissanteja, parmesaanikakkua ja katkaraputorttua, mangomussemaljoja ja mansikkakakkua. Herkullisuuden lisäksi kahvipöytä tarjosi myös silmäniloa. Kaikki tarjottavat oli mahdollista valmistaa etukäteen, viimeistely tehtiin juhlapaikalla aamulla. Lapsivieraille järjestettiin oma noutopöytä ja istumapöytä samaan tilaan aikuisten kanssa. Tarjoilija huolehti aamun järjestelyistä ja asioiden toimivuudesta juhlien ajan.

Kaikki on valmista sankaria ja vieraita varten! Vanhassa pappilassa voi aistia melkein tsehovilaista tunnelmaa. Kuva: Minna Neva.

 

Sisäänkäynnin kukat toivottivat vieraat tervetulleeksi ja toistivat koristeluun valittua tyyliä ja värejä.

Istumapöydät koristeltiin myös kukkasin. Kuva Minna Neva.

Share This